Petak, 26. travnja 2024.

Slaven protiv Lokomotive izgubio dobivenu utakmicu

Nogometaši Slaven Belupa doživjeli su poraz u 8. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Iako su imali vodstvo od 2:0 izgubili su od zagrebačke Lokomotive rezultatom 2:3.

Današnja utakmica bila je prva nakon dvotjedne stanke, a naš prvoligaš želio je prekinuti niz od pet utakmica bez pobjede. U odnosu na prošli susret trener Željko Kopić napravio je nekoliko zamjena. Od prve minute krenuli su Blažević na golu, Aliti u obrani, Bouadla u veznom redu, Savić na krilu i Heber u vršku napada.

Farmaceuti su bili puno bolji takmac u prvom poluvremenu, a najbolju priliku imali su već u osmoj minuti kada je Ivanovski promašio kazneni udarac.

Ipak, Makedonac se iskupio i to s dva pogotka. Za 1:0 zabio je u 28. minuti snažnim udarcem iz daljine, a drugi u 35. kada je mirno zabio unutar pet metara.

U nastavku susreta priča se u potpunosti preokrenula. Lokomotiva je u samo šest minuta u potpunosti izvrnula rezultat.

U 48. minuti zabio je Majer, minutu kasnije zabio je Antunović, a u 54. vidjeli smo potpuni preokret: za 2:3 zabio Karačić.

Do kraja utakmice Slaven je tek jednom opasnije zaprijetio, ali Štiglec je pogodio gredu.

Ovim rezultatom naš prvoligaš je ostao petoplasirana momčad prvenstvene ljestvice, ali su se klubovi iza Farmaceuta opasno približili. U idućem kolu Farmaceuti odlaze u Split gdje će igrati protiv Hajduka.

zatvori