Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Sarina poštanska markica krenula u svijet

Od prošlog tjedna Hrvatskom i svijetom putuje poštanska markica s imenom mlade Koprivničanke Sare Salajpal i Osnovne škole ‘Antun Nemčić Gostovinski’.

Naime, učenica 4.c razreda ove koprivničke škole osvojila je prvu nagradu na likovnom natječaju ‘Kreiraj marku bajnu i osvoji nagradu sjajnu’ kojeg raspisuje Hrvatska pošta za poštansku marku ‘Ne govoru mržnje’ te je prošli tjedan 100 tisuća poštanskih markica s njezinim crtežom pušteno u opticaj.

Na sam natječaj je stiglo oko 750 radova iz cijele Hrvatske, a čime je osvojila stručni žiri ispričala nam je naša mlada sugrađanka.

Naslikala sam curicu koja drži ruku preko usta i ne govori mržnju. S tim crtežom željela sam poslati poruku da riječi nekad mogu povrijediti više od djela, a ideju sam dobila jer smo puno o tome pričali na satu razrednika i na likovnoj grupi.

Poštanski ured u Jurišićevoj, odakle je poštanska markica krenula u svijet, posjetio je cijeli Sarin razred, a povodom puštanja u optjecaj ove, desete prigodne dječje poštanske marke Hrvatska pošta održala je svečanu promociju u Muzeju Mimara na kojemu je Sari uručena i nagrada.

Ponosna na uspjeh učenice je i ravnateljica Gordana Gazdić-Buhanec.

Raduje nas taj uspjeh jer u našoj školi nastojimo učiti za život, da djeca dobivaju upotrebljiva znanja koja već sada, tijekom školovanja, mogu primijeniti u stvarnom svijetu. Postizanje rezultata u radu, pogotovo ako je nagrađen, dodatno motivira djecu i uvršćuje našu filozofiju da treba učiti za život, a ne za ocjenu.

Učiteljica i Sarina mentorica bila je Đurđica Pošta koja je istaknula da sa svojim učenicima na spomenutom natječaju sudjeluje od samih početaka te da su likovni radovi koprivničkih osnovnoškolaca uvijek u najužem izboru.


Članak je objavljen u sklopu projekta “Koprivnica jučer, danas, sutra” koji sufinancira Agencija za elektroničke medije (Fond za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija).

zatvori