Petak, 26. travnja 2024.

Rukometaši Koprivnice sezonu otvorili pobjedom u Križevcima

Tekst: Eduard Petranović / Foto: Željko Picig / prigorski.hr

Na otvorenju sezone u 3. HRL Sjever druga momčad KTC-a ugostila je goste iz Koprivnice.

Križevčani nisu dobro ušli u utakmicu i nakon prvih 7 minuta već je bilo 0:3 za goste. Vidjelo se da ekipa KTC-a 2 nikada nije nastupila u ovom sastavu i to se manifestiralo velikim brojem pojedinačnih pogrešaka i netočnih dodavanja. Na poluvrijeme se otišlo s 9:15 za goste, uz 4 pogotka Miklečića kod domaćih i Dujakovića kod gostiju. Samo 9 pogodaka KTC-a u prvom poluvremenu zabrinula su trenera Miklečića, ali nije imao izbora zbog samo jednog igrača na klupi. U nastavku je Koprivnica nastavila povećavati svoju prednost, a kad bi se Križevčani i približili, jedan od 3 koprivnička vratara spriječio bi povratak domaćina u utakmicu. Za bolji rezultat KTC-a nedostajalo je sigurnosti i snage te još pokoji raspoloženi igrač osim odličnog Miklečića. Previše promašenih „zicera“ imali su Kamenar i Novosel, a Luka Katavić nije imao svoj dan. Kod Koprivnice su najbolji bili Kovačić sa 7 te Dujaković sa 6 pogodaka. Na koncu, cijela momčad Koprivnice djelovala je kompaktno i dinamično te zasluženo uzela bodove u Križevcima.

DRAGUTIN MIKLEČIĆ (TRENER KTC-a): Vidi se da je momčad Koprivnice uigrana i u treningu, a moja ekipa se nikada nije sastala u ovom sastavu. Mislili smo da imaju pravo nastupa igrači do 23 godine, no jučer smo saznali da imaju samo oni do 21. Zbog toga sam zadovoljan prikazanom igrom i mislim da ćemo u budućim utakmicama upisati bodove.
BRANKO KRAJAČIĆ (TRENER KOPRIVNICE-HANGAR 18): Vrlo sam zadovoljan prikazanom igrom i mislim da smo zasluženo pobijedili. Prvenstveno smo odigrali kvalitetnu obranu, a to je u rukometu najvažnije. U napadu smo zabili što smo morali i zadovoljni idemo kući.

RK KTC 2 – RK KOPRIVNICA HANGAR 18 21:25
KTC 2: Mušlek 5 (1), Katavić 1, Harča 1, Novosel 4, Miklečić 8 (4), Šporer, Kamenar 1, Pukec 1. TRENER: Dragutin Miklečić.
RK KOPRIVNICA-HANGAR 18: Vlašić 2, Peričić 3, Karlović 1, Kosmač 1, Koprivec, Šijak, Kovačić 7, Šprem, Pranjić 1, Rojčević, Ružić 1, Skupnjak, Žarić, Hmelina 3 (1), Dujaković 6 . TRENER: Branko Krajačić.
KRIŽEVCI – GŠSD OŠ Ljudevita Modeca.
GLEDATELJA: 50. SUCI: Bedeković i Pejić (obojica Bjelovar)
NADZORNIK: Peković (Varaždin)
SEDMERCI: KTC 2 6 (5), KOPRIVNICA HANGAR 18 3 (1)
ISKLJUČENJA: KTC 6 minuta (Harča, Novosel, Miklečić), KOPRIVNICA HANGAR 12 minuta (Ružić 2×2, Vlašić, Karlović, Rojčević, Dujaković)

zatvori