Subota, 4. svibnja 2024.

Denis i Fran državni prvaci, Luka viceprvak u kros triatlonu

Koprivničanci Denis Pleše, Fran Tisaj i Luka Radotović jučer su nastupili na Prvenstvu Hrvatske u kros triatlonu u prekrasnom okruženju Parka prirode Vransko jezero i ponovno su se okitili medaljama.
Fran Tisaj i Luka Radotović na postolju.
Fran Tisaj i Luka Radotović na postolju.

Fran Tisaj postao je državni kadetski prvak u kraćoj disciplini – supersprint kros triatlonu, dok je odmah iza njega, na drugom mjestu, Luka Radotović. Naslove su osvojili nakon 200 metara plivanja, 4,4 kilometra vožnje bicikla i 1.200 metara trčanja.

Puno zahtjevnija dionica čekala je one koji su se natjecali za državni naslov u klasičnom kros triatlonu. Oni su morali preplivati jedan kilometar u Vranskom jezeru, u bočatoj vodi punoj biljnog raslinja, a nakon toga odvoziti više od 20 kilometara zahtjevne brdsko-biciklističke dionice s puno uspona, zavoja i oštrog kamenja. Nakon svega toga još ih je čekalo šest i pol kilometara trčanja po makadamu.

Utrku je dodatno otežalo vruće i sparno vrijeme, no Koprivničanac Denis Pleše izborio je naslov državnog prvaka i zlatnu medalju u svojoj dobnoj kategoriji U-23. Vrijeme od jednog sata i 28 minuta donijelo mu je i broncu u ukupnom poretku, a sa svojim Triatlon klubom Zrinski iz Zagreba (za koji nastupaju i ostali koprivnički natjecatelji) osvojio je i ekipno zlato.

zatvori