Nedjelja, 1. rujna 2024.

Provjerite što je sve Knjižnica pripremila u Tjednu cjeloživotnog učenja

Pred nama je tradicionalan Tjedan cjeloživotnog učenja, a u brojne prigodne aktivnosti uključila se i koprivnička Knjižnica i čitaonica ‘Fran Galović’.

Od 23. do 30. rujna u izlozima Knjižnice postavljena je tematska izložba o dr. sc. Dragutinu Feletaru, novom članu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Od ponedjeljka do petka (26.-30.9.) na Dječjem odjelu mališani mogu naučiti kako pretraživati e-enciklopedije, odnosno enciklopedije i leksikone dostupne na internetu, svakog dana u radno vrijeme Knjižnice.

U ponedjeljak, 26. rujna na rasporedu je Poduka za nezaposlene osobe u suradnji sa koprivničkom ispostavom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. U 10 sati održat će se u prostorijama Pučkog otvorenog učilišta na Trgu bana Jelačića, a u 11 u prostorijama Knjižnice.

U utorak, 27. rujna od 18 sati možete sudjelovati na tribini o konceptu nove knjižnice – multimedijalnog centra, pod naslovom “U novoj zgradi gradske knjižnice želim…!”. Tom će prigodom biti predstavljeni i rezultati ankete koju je Knjižnica provela među građanima i korisnicima, a održat će se u Čitaonici tiska.

Srijeda, 28. rujna donosi zanimljive radionice robotike za osnovnoškolce, knjižničare i informatičare u suradnji s Croatian Makers – Udrugom “Institut za razvoj i inovativnost mladih” (IRIM) te pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice. Radionice za učenike održat će se od 10 i 12 sati te za knjižničare i informatičare od 14 sati.

Istoga dana od 19 sati na Stručno-znanstvenom odjelu Koprivničanci Danijel Balaško i Romeo Sinjeri održat će putopisno predavanje o svom usponu na najviši alpski vrh i najviši vrh Europe poslije Kavkaza – Mont Blanc.

U četvrtak, 29. rujna na rasporedu je radionica “Tehnike samopomoći za roditelje djece s disleksijom” koju će voditi mag. logoped Dijana Plantak. Na rasporedu je od 17:00 do 18:30 u Čitaonici tiska.

Također u četvrtak, mladi i nezaposleni korisnici CISOK-a (Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri) imat će svoj knjižnični kutak, od 11 sati u prostorima CISOK-a.

U petak, 30. rujna održat će se i susret Čitateljskog kluba slijepih “Šišmiš” i Čitateljskog kluba Knjižnice, u suradnji s Udrugom slijepih Koprivničko-križevačke županije. Počinje u 17 sati u Sobi za sastanke, a knjiga na rasporedu je “Stroj za maglu” Pavla Pavličića.

zatvori