Petak, 26. travnja 2024.

PROMET VIKENDOM Iz prometa zbog alkohola isključeno čak pet mladih vozača

Na podravsko-prigorskim prometnicama tijekom proteklog su se vikenda dogodile četiri prometne nesreće među kojima su u jednoj tri osobe lakše ozlijeđene, objavila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Među uzrocima tih nesreća policija navodi brzinu kretanja neprilagođenu karakteristikama ceste, nepropisno uključivanje u promet i vožnju na nedovoljnoj udaljenosti. Dvije od tih nesreća izazvali su vozači pod utjecajem alkohola, uključujući i onu s ozlijeđenim osobama.

Ukupno su sankcionirana 153 prometna prekršaja. Od toga se 29 odnosilo na alkohol i 18 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu. Jedan je vozač uhićen, a četvorica su zadržana u posebnoj prostoriji do otriježnjenja.

Najpijaniji je bio 35-godišnji vozač bicikla zatečen u petak navečer u Kuzmincu. “Napuhao” je 2,83 promila pa je isključen iz prometa.

Osobito zabrinjava podatak kako je tijekom vikenda iz prometa zbog alkohola isključeno i pet mladih vozača, iako oni ne smiju imati ni stotinku promila u organizmu. Od njih je najviše napuhao 22-godišnjak uhvaćen za volanom osobnog automobila kasno sinoć između Virja i Šemovaca – 1,74 promila.

Najbrži je, pak, bio vozač osobnog automobila koji je u subotu ujutro vozio Suboticom Podravskom brzinom od 105 kilometara na sat, iako je brzina tamo ograničena na 60.

zatvori