Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Nemčići i Podravsko sunce udružili snage u Tjednu cjeloživotnog učenja

Učenici i roditelji imali su prilike u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Podravsko sunce“ poslušati dva korisna i zanimljiva predavanja.

Profesorica defektologije Milica Vukobratović održala je predavanje o načinu na koji roditelji djece s teškoćama percipiraju podršku i postojeće usluge unutar zdravstvenih i odgojno-obrazovnih ustanova te o njihovim očekivanjima od navedenih ustanova, a učiteljica Suzana Hergotić o tome kako roditelji mogu pomoći djetetu razviti njegovu jaču stranu i poticati ih u snaženju njihovog samopouzdanja.

U drugom dijelu predavanja prezentirana je Multimedijska slikovnica “Jan vjetroviti” autorice Andree Peterlik Huseinović. Multimedijska slikovnica je nastala pomoću softverskog programa Boardmaker koji je namijenjen izradi nastavnog i komunikacijskog materijala za djecu s težim poremećajima u govoru, razumijevanju govora i izraženim teškoćama u učenju i komunikaciji.

Slikovnica se bavi problemom hiperaktivne djece koja su kreativna i maštovita, često i natprosječno inteligentna, ali nažalost imaju problema u školi, a učiteljice su je, kombinirajući strip, glas, hrvatski znakovni jezik i video, prilagodile sposobnostima učenika s teškoćama u razvoju.

Suradnjom dvaju razrednih odjela 2.a Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” i 3. razreda Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju “Podravsko sunce” i ovom je zajedničkom radionicom dala pozitivnu sliku vršnjačkih interakcija djece u odnosu prihvaćanja i prijateljstva.

zatvori