Petak, 26. travnja 2024.

Ponovno požar na Piškornici zbog samozapaljenja otpada

Na odlagalištu otpada Piškornica danas oko 16 sati ponovo je buknuo požar, potvrdio je to Dravi info direktor Mladen Jozinović.

Požar je detektirala zaštitarska služba koja je odmah o požaru obavijestila Javnu vatrogasnu postrojbu Koprivnica. Profesionalni vatrogasci odmah su digli okolne DVD-e i za nešto malo više od sata požar je ugašen. Osim toga, na požarište je pozvano i svih 40 zaposlenika tvrtke.

Ustupio Slavko Lakuš.
Ustupio Slavko Lakuš.

Jozinović kaže da je požar buknuo gotovo na istoj lokaciji kao i nedavno. Naime, došlo je do samozapaljenja otpada starog 5 godina. Riječ je o kemijskoj reakciji pa je naručen specijalni proizvod bio-algeen kojim će sutra tretirati taj dio otpada. Naime, alge će „jesti“ kisik i tako će se proces izgaranja zaustaviti do kraja.

Ustupio Slavko Lakuš.
Ustupio Slavko Lakuš.

Vatrogasci su napustili Piškornicu, a na požarištu su ostali dežurati zaposlenici Piškornice koji polijevaju i na taj način hlade otpad, kako bi ga pripremili za sutrašnje tretiranje bio-algeenom.

Direktor Jozinović se ispričao građanima zbog neugodnosti, te poručio da tvrtka čini sve kako bi se osigurala sigurnost odlagališta i građana.

zatvori