Srijeda, 8. svibnja 2024.

UOČI NORVEŠKE: ‘Nismo favoriti, ali želimo u Ligu prvakinja’

Rukometašice Podravke Vegete sutra odlaze u norveški Drammen gdje će igrati kvalifikacije za najelitnije rukometno natjecanje – Ligu prvakinja. Koprivničanke iza sebe imaju nekoliko pripremnih turnira na kojima su igrale više ili manje dobro, a kako su se spremile za kvalifikacije vidjet ćemo u dvije utakmice koje će igrati ove subote i nedjelje.

Kako je rekla direktorica kluba Božica Palčić ovaj vikend je možda i najvažniji u cijeloj sezoni. Pobjedom na turniru Podravka će osigurati nastup u Ligi prvakinja, a u svim ostalim scenarijima put ju vodi u kvalifikacije za EHF kup. Prema riječima direktorice u Norveškoj klub ima samo jedan cilj, a to je prvo mjesto.

Trener Podravke Goran Mrđen zadovoljan je odrađenim pripremama, a posebno je istaknuo kako je momčad s novopridošlim igračicama dobila na širini i mogućnosti rotacije. O Norveškoj je, pak, rekao:

Ne možemo mi tvrditi da smo favoriti ovog turnira. Siguran sam da s nizozemskim Dalfsenom možemo odigrati dobru utakmicu i uvjeren sam da možemo pobijediti. Što se tiče druge utakmice, tu mi je teško prognozirati pobjednika, ali mi smo sebi postavili cilj da želimo ovaj turnir osvojiti i otići u Ligu prvaka.

Pozitivna stvar je to što se u potpunosti oporavila Dora Krsnik koja je rekla da je njena ozljeda sada prošlost i kako se iz dana u dan osjeća sve bolje i spremnije. Krsnik na kvalifikacije gleda optimistično:

Postoji pozitivna trema, kao i prije svake tako važne utakmice. Postoji pozitivni naboj koji bi se trebao pretvoriti u nešto dobro. Ne odlazimo u Norvešku kao favoritkinje, ali svaka od nas u svlačionici vjeruje da možemo osvojiti turnir.

Ponajbolja igračica Podravke i velika uzdanica u Norveškoj bit će Ivana Kapitanović. Na posljednja dva turnira Ivana je proglašena najboljom vratarkom što potvrđuje da je njena forma u uzlaznoj putanji. Zna da su očekivanja od nje velika i na to je spremna:

Mislim da mogu puno, a znam da se toliko od mene i očekuje. Iskreno, to i ja očekujem od sebe, da budem na najboljoj razini kad najviše treba. Uzalud svi oni turniri koji su iza nas, ovo je sad “za bodove” pa se nadam da ću nastaviti s uzlaznom putanjom.

Rukometašice Podravke sutra ujutro putuju u Drammen, a polufinalnu utakmicu protiv nizozemskog Dalfsena igrat će u subotu od 19 sati. Finale, u kojem se nadamo da ćemo gledati Podravku, igra se u nedjelju s početkom od 18 sati. Bolji iz susreta Podravke i Dalfsena igrat će protiv boljeg iz utakmice norveškog Glassverkta i Ankare.

zatvori