Ponedjeljak, 29. srpnja 2024.

Počeli su radovi u Starogradskoj

Počeli su radovi na uređenju Starogradske ulice u istoimenom koprivničkom prigradskom naselju.

Kako je jučer najavljeno iz Gradske uprave, radovi će obuhvatiti 1.300 metara prometnice od kružnog toga prometa na koprivničkoj obilaznici do raskrižja Starogradske s Krešimirovom ulicom u Starigradu. Riječ je o vrlo važnoj prometnici koja je dosad bila u prilično lošem stanju, istaknuo je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

Iz sredstava održavanja u izvođenju radova od strane Kominga presvući ćemo novim slojem asfalta ovaj kolnik, nama vrlo važnu prometnicu jer je vrlo frekventna, vodi od magistrale prema Bjelovaru i Jagnjedovcu, dakle to je jedan od pravaca za izlaz iz grada.

Uz novi asfalt, kolni prilazi bit će prilagođeni novom kolniku, uredit će se i zelene površine, a poboljšat će se i izmijeniti sustav odvodnje oborinskih voda.

Važno je naglasiti da smo do ove prometnice na asfaltiranje i uređenje grada potrošili pet milijuna kuna. Ovi su radovi vrijedni oko milijun kuna, dakle tu ćemo doći na otprilike šest milijuna, a priprema se i sanacija Ulice hrvatske državnosti tako da ćemo ovu godinu završiti s osam do devet milijuna kuna ulaganja u poboljšanje i asfaltiranje prometnica u gradu Koprivnici.

Radovi bi trebali biti dovršeni unutar 20 radnih dana, što naravno ovisi o vremenskim uvjetima.

Izvor: Grad Koprivnica.
Izvor: Grad Koprivnica.
Izvor: Grad Koprivnica.
Izvor: Grad Koprivnica.
Izvor: Grad Koprivnica.
Izvor: Grad Koprivnica.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori