Utorak, 14. svibnja 2024.

Park za pse postavljen na koprivničkom sajmištu

U Koprivnici je konačno postavljen park za pse. Osmišljen je u sklopu projekta „Mladi – snaga zajednice“ kojega Grad i Komunalac provode s Europskom zakladom za filantropiju i društveni razvoj.

Park za pse ipak je postavljen na sajmištu, iako se tijekom projekta moguća lokacija mijenjala. Riječ je o posebno osmišljenom ograđenom prostoru u kojemu će se psi moći neometano kretati, istrčavati i socijalizirati s ostalim četveronošcima.

Komunalac je opremio park s dvije klupe za sjedenje, dvije kante za komunalni otpad te Fido kantom s vrećicama za pseći izmet.

A članovi neformalne skupine mladih „Peseki“ trebali bi do kraja tjedna postaviti i dodatnu opremu poput penjalica za pse, oglasne info ploče i table s pravilima ponašanja vlasnika pasa.

Osim specijaliziranog parka, Koprivnica ima i pojilice za pse. Postavljene su prve četiri – na sajmištu kod vage, na Florijanskom trgu kod česme, u Starčevićevoj kod male dvorane i na Cerinama kod Kamp odmorišta. Komunalac je, priopćili su iz Uprave, prve četiri pojilice uspio nabaviti iznimno povoljno, po 200 kuna po komadu. Zajedno s postavljanjem koštale su 2.480 kuna.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori