Petak, 26. travnja 2024.

Brza cesta stigla je do Križevaca, danas se otvara za promet

Poslijepodne će biti otvorena završena dionica brze ceste Gradec – Križevci.

Jučer je stigla uporabna dozvola, a svečanost otvorenja bit će u 14 sati na nadvožnjaku u Cubincu gdje je ulaz na brzu cestu. Događaj nam je najavio župan Darko Koren:

Dugo smo čekali ovaj dan. Mislim da je to zaista jedan od najvažnijih infrastrukturnih ili općenito projekata koji su se ikada realizirali na ovome prostoru.

No taj projekt još uvijek nije dovršen jer konačni je cilj da brza cesta dođe i do Koprivnice, podsjetio je župan Koren:

Mi da, istina, možemo danas doživljavati kao jedan projekt koji još nije dovršen. On će sigurno u budućnosti biti sagledavan na drugačiji način, ali ova dionica koju danas simbolično puštamo u promet, dionica od Cugovca do Križevaca zaista je velik korak u sveukupnom prosperitetu, razvijanju potencijala ovog prostora i sveukupnog gospodarskog razvoja Koprivničko-križevačke županije.

Uz župana Korena na svečanosti otvorenja bit će i direktor Hrvatskih autocesta Josip Draženović, gradonačelnik Križevaca Branko Hrg te ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Cestu će blagosloviti biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije monsinjor Vjekoslav Huzjak.

Dionica duga 12,5 kilometara, koja će znatno skratiti put do Zagreba, za promet će biti otvorena od 16 sati.

zatvori