Ponedjeljak, 1. srpnja 2024.

Milana Vlaović predstavila novi roman i nagradila naše čitateljice

U Čitaonici tiska koprivničke Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” održana je sinoć književna večer s Milanom Vlaović koja je tom je prilikom predstavila svoj najnoviji roman “Glad”.

Radi se o romanu u kojem do izražaja dolazi njezino poznavanje ljudske psihe koje je rezultat završene edukacije iz integrativne psihoterapije. Roman „Glad“ možda počinje kao sapunica, no prema kraju raskrinkava obiteljsko nasilje, licemjerje, rasizam i patološki narcizam te toliko sveprisutnu emocionalnu glad.

Prema riječima autorice, glavna poruka romana bila bi da se svi trebamo suočiti sami sa sobom. U stvarnom životu ljudi često zanemaruju svoje prave želje i potrebe, ostaju u negativnim obrascima, ne priznaju si da rade nešto krivo. Autorica je naglasila kako sposobnost da sami sebi osvijestimo pogrešku koju radimo prema sebi ne dolazi lako. Ukoliko smo toliko sretni da ipak spoznamo potrebu životne promjene, kaže kako bi je trebali prihvatiti bez obzira na godine u kojima smo se zatekli.

Autorica je svoj novi roman osobno uručila čitateljicama portala Drava.info Maji Holek, Dijani Žagar i Tei Tišljarić koje su svoj primjerak osvojile u našoj nagradnoj igri.

Milana Vlaović rođena je u Metkoviću, a diplomirala na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Po povratku iz inozemstva u Zagrebu nastavlja s novinarskim radom, piše stihove i glazbu i vrlo čitane romane. Osim najnovijeg romana “Glad” objavila je i romane “Blato” i “Bomboni od meda” te knjigu priča “Rašeljka i druge žene”. Osim što je članica Hrvatskog društva pisaca, članica je i Hrvatskog društva skladatelja.

zatvori