Petak, 26. travnja 2024.

Mato Devčić izabran za novog ravnatelja koprivničke bolnice

Doktor Mato Devčić novi je ravnatelj koprivničke Opće bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’.

Na taj ga je posao Upravno vijeće jednoglasno izabralo nakon što je, kao jedini prijavljeni kandidat, iznio svoj opsežni plan. Uz smanjenje bolničkog duga, prioriteti su mu ne samo zadržavanje već i podizanje nivoa usluga, privlačenje zdravstvenog osoblja te povećanje razine opremljenosti bolnice. U tu su svrhu već počeli kreirati program kojim planiraju aplicirati na europske fondove.

A na konkretno pitanje kakav je njegov stav o pokrenutoj inicijativi da koprivnička bolnica dobije status regionalne, ravnatelj Devčić nam je rekao:

Moj stav je bliži realitetu. Unatoč tome što koprivničkoj bolnici u ovom trenutku, prema broju upisa pacijenata, gravitira 600 tisuća stanovnika pet županija – što je impresivan podatak – mi moramo sukladno realitetu i namjerama zdravstvene administracije na nacionalnoj razini prihvatiti činjenicu da smo definirani kao lokalna opća bolnica i prema tome provodimo zdravstvene usluge koji su definirane za tu razinu organizacije u sustavu.

No tome usprkos, ravnatelj Devčić ipak ima ambicija za više:

Jedan od mojih planova u razvojnom smislu za koprivničku bolnicu su mikro-centri izvrsnosti. Temeljem prisutnosti određenih profila stručnjaka u koprivničkoj bolnici, dodatno ćemo stimulirati razvoj mikro-centara izvrsnosti koji se tiču, primjerice, ortopedskih i kirurških djelatnosti, očnog odjela i niza drugih, u smislu stimuliranja tih kolega da se stručno-medicinski razvijaju, a stimulirat ćemo i znanstveni rad i dodatno ulagati u te segmente prema pokazateljima radnih rezultata odnosno angažiranosti u tom segmentu struke.

Devčićevo imenovanje još treba potvrditi resorni ministar, no za očekivati je da to ne bi trebao biti problem.

zatvori