Nedjelja, 1. rujna 2024.

Koren o suspenziji: Ovo je presuda uoči suđenja

Nakon što ga je predsjednik HSS-a suspendirao na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije zajedno s Marijanom Petir i još stotinjak drugih članova stranke, koprivničko-križevački župan Darko Koren oglasio se priopćenjem kojega prenosimo u cijelosti.

“S obzirom na interes medija nakon najave gospodina Beljaka o pokretanju postupka udaljavanja iz stranke dijela članstva koji ima za posljedicu i moju suspenziju, slobodan sam dati izjavu kako je taj proces nedemokratičan i nije u duhu HSS-a te ga doživljavam kao “presudu uoči suđenja”. Naime, ovakvim potezom gospodin Beljak onemogućava demokratsku raspravu na tijelima stranke o rezultatima parlamentarnih izbora, što bi bilo u duhu demokracije i HSS-a koji poznajemo. U ovom trenutku još nisam službeno zaprimio nikakav dokument o suspenziji, ali ovakav postupak gospodina Beljaka zapravo govori o procesu suspenzije demokracije u stranci.”

“HSS mi je na prvom mjestu i ne želim reagirati niti na jedan način i narušiti ugled stranke te otežati svoju poziciju i poziciju svojih stranačkih kolega.”

zatvori