Utorak, 7. svibnja 2024.

Koren najavio ulazak u utrku za šefa HSS-a

Koprivničko-križevački župan Darko Koren najavio je sinoć na državnoj televiziji svoju kandidaturu za predsjednika Hrvatske seljačke stranke.

Učinio je to u emisiji Otvoreno,  nakon jučerašnje suspenzije, u kojoj je gostovao i sam predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

Tema emisije bila je unutarstranačka demokracija, a dvojica HSS-ovaca nekoliko su se puta tijekom emisije sukobljavala.

“Neke stvari su se trebale sankcionirati već odavno. Sve je kulminiralo lošim izbornim rezultatima i gubitkom glasača. Bile su velike opstrukcije od onih koji su dosad radili probleme. Svi koji nisu poštivali odluke su sankcionirani. Imaju pravo žaliti se i reći žao mi je, i onda će sve biti u redu. Demokracija je jedno, ali mi smo donijeli neke odluke većinom”, rekao je Beljak, na što mu je koprivničko-križevački župan odgovorio da je HSS jedna velika obitelj i da se čišćenje kuće ne obavlja na način da se stvari bacaju kroz prozor, već da se poslože unutar kuće.

Na samom kraj Koren je zamolio za riječ te apelirao Beljaku da tako dugo dok je predsjednik okuplja, a ne rastjeruje članove stranke te dodao: “Pozivam ga da ukine suspenzije zbog svih nas, a i zbog mene osobno jer javno ističem da ću se kandidirati za predsjednika stranke na sljedećim unutarstranačkim izborima.”

Podsjetio je i da se Izborna skupština mora održati u roku od šest mjeseci nakon izbora.

zatvori