Nedjelja, 5. svibnja 2024.

Koprivnica i Hévíz postali gradovi-prijatelji, slijedi razmjena znanja i iskustava

Naša Koprivnica i mađarski Hévíz od jučer su i službeno gradovi-prijatelji. Povelju o prijateljstvu sa svojim je kolegom u Mađarskoj potpisao zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

Prijateljski Hévíz je drugi grad u susjednoj nam državi po BDP-u po glavi stanovnika što najbolje govori o njegovoj razvojnoj i gospodarskoj snazi, rekao nam je Jakšić te istakao da stoga od njih možemo puno toga naučiti:

Ono što je nama jako zanimljivo, iako mi nemamo takve preduvjete kao oni jer tamo se nalazi jedno od poznatijih termalnih mađarskih jezera, je da su napravili velike iskorake i rezultate u razvoju kontinentalnog turizma. Vjerujemo da u razmjeni iskustava nam mogu pomoći u daljnjem brendiranju koprivničkih turističkih manifestacija. Isto tako, vjerujemo da možemo uzeti neka rješenja kad pričamo o samom gospodarstvu.

Susjednima Mađarima zanimljivi su pak naši projekti vezani uz, između ostalog, održivu mobilnost i energetsku učinkovitost.

Naravno da će i oni iskoristiti neka naša iskustva. Iskazali su taj interes jer je Koprivnica u puno toga – pričamo o energetskoj učinkovitosti, elektromobilnosti i održivoj mobilnosti, ali i o razvoju našeg gospodarstva. Ne zaboravimo da imamo Podravku, Hartmann i Belupo.

U sinergiji i prijateljstvu na ovaj način možemo biti jači i značajniji na velikom tržištu zvanom Europska unija, zaključio je Jakšić.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori