Petak, 26. travnja 2024.

Jakšić koprivničkim HGSS-ovcima: ‘Hvala na trudu i hrabrosti, znamo koliko vrijedite’

Nakon što je sredinom srpnja osnovana koprivnička stanica Hrvatske gorske službe spašavanja, jučer je u Gradskoj upravi potpisan Sporazum o postojanju zajedničkog interesa za djelovanje HGSS-a na području Koprivničko-križevačke županije.

Ispred Grada članove novoosnovane stanice pozdravili su zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić, zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec te pročelnici Darko Ledinski i Jasmina Stričević.

– Zahvaljujem se i čestitam vam na trudu i hrabrosti koju ste iskazali uključenjem u projekt HGSS-a i uvođenjem HGSS-a na naše prostore. Znamo koliko HGSS znači, znamo koliko ljudi iz HGSS-a vrijede i naravno da ćemo vas u skladu s našim financijskim mogućnostima podržavati. Dobro je da vas imamo – kazao je tom prilikom Jakšić.

Cilj koprivničke HGSS stanice je organizacija, unaprjeđenje i obavljanje djelatnosti spašavanja i zaštite ljudskih života te imovine u planinama, nepristupačnim područjima i u drugim izvanrednim okolnostima na području naše županije.

– Osim samim spašavanjem, HGSS bavi se i edukacijama te raznim prezentacijama za djecu i odrasle. Uvijek se rado odazivamo na pozive u škole, vrtiće i vatrogasne zajednice jer zaista imamo puno znanja koje smo voljni i željni prenijeti drugima – rekao je pročelnik koprivničke stanice Dejan Bojovski.

Podsjetimo, novoosnovana stanica Koprivnica broji 12 članova od kojih je jedan gorski spasioc, 7 pripravnika i 4 suradnika, a svi su u ovom humanitarnom djelovanju volonteri uvijek spremni pomoći. Prema teritorijalnom ustroju, osim našeg grada, stanica pokriva područje Križevaca i Đurđevca te 22 općine na području županije.

zatvori