Petak, 19. travnja 2024.

Hrvači se iz Slatine i Slovačke vratili u Koprivnicu s čak 11 medalja

Članovi Hrvačkog kluba Podravka proteklog su se vikenda natjecali na turnirima u Slatini i Slovačkoj. Kao i uvijek, postigli su odlične rezultate.

Pod vodstvima trenera Ivana Lončarića i Renata Begovića hrvačice i hrvači su se iz Slatine vratili s čak devet medalja. Borbe su održane na glavnom gradskom trgu, a Podravkašice i Podravkaši su odlične rezultate ostvarili u konkurenciji od dvjestotinjak natjecatelja iz nekoliko zemalja. Jelena Mijatović je u kateforiji do 32 kilograma osvojila zlatnu medalju pobijedivši u tri borbe, dok je u istoj kategoriji Dina Vida Horvat s dvije pobjede i jednim porazom osvojila drugo mjesto. Još jednu zlatnu medalju u Koprivnicu je donijela Lana Nogić koja je kao i njena klupska kolegica ostvarila sve tri pobjede.

Kod dječaka, Filip Kuharić je u kategoriji do 40 kilograma bio drugi, Ivan Čordaš je u svojoj osvojio zlatnu medalju dok je Ivan Benko bio drugi u kategoriji do 30 kilograma. Josip Benko je bio treći u kategoriji do 54 kilograma baš kao i Luka Berešić u kategoriji do 59 kilograma. Alen Nogić je s tri uvjerljive pobjede osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 66 kilograma. Bez plasmana na natjecanju su ostali Noel Begović i Mihael Blažeković.

Ustupio HK Podravka.
Ustupio HK Podravka.

Osim u Slatini, boje Koprivnice branila su sedmorica naših hrvača i na jakom Međunarodnom turniru za uzraste mlađih i starijih u slovačkom gradu Trhova Hradska. Najbolji rezultat ostvario je Valent Delimar u kategoriji do 48 kilograma osvojivši srebrnu medalju s dvije pobjede i jednim porazom.

Stjepan Šimunić je osvojio treće mjesto i brončanu medalju u kategoriji do 73 kilograma s jednom pobjedom i jednim porazom. Bez plasmana nakon poraza u prvim kolima ostali su Viktor Srpak, Karlo Marić, Borna Ljubić, Roko Petrović i Petar Sočev. Našim hrvačima konkurenciju je činilo čak 150 hrvača iz Mađarske, Češke, Slovačke i Hrvatske.

zatvori