Nedjelja, 29. rujna 2024.

Koprivnički HDZ nezadovoljstvo prodajom Studenca usmjerio prema Zrinskom trgu

Koprivnički HDZ nezadovoljan je Podravkinom odlukom o prodaji Studenca.

Zaključili su da je ovom prodajom nastavljeno rastakanje Podravke koje je počelo zatvaranjem pekare i klaonice te upozoravaju da gradska vlast šuti na poteze Podravkinog menadžmenta, iako je on štetan za lokalnu zajednicu.

Više nam je rekao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Goran Kovačić:

Prije nekog vremena gospodin Jakšić je iskazao veliki obrambeni stav za zaštitu Podravke, a danas o prodaji Studenca jednostavno šuti. Žalosno je da zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika svojom šutnjom podržava politiku Podravke čija je posljedica zatvaranje 1.500 radnih mjesta. A upravo time se smanjuju prihodi gradskog proračuna od poreza na dohodak.

Prvi čovjek koprivničkog HDZ-a zaključuje i da će ovaj potez menadžmenta uzrokovati izlazak države iz vlasništva Podravke. Pojasnio nam je i zašto tako misli:

Ako prodajemo tvornice u Hrvatskoj i kupujemo druge u inozemstvu, država nema interes biti u vlasničkoj strukturi. Podravka treba pomagati vlastitoj okolini, omogućiti poljoprivrednicima ovoga kraja da mogu ovdje prodavati svoje proizvode, znači da potpomaže svoje kooperante, a ne da sirovinu kupuje van Hrvatske. Tako Podravka može biti kompanija od posebnog državnog interesa.

Kovačić je uvjeren da će Državna agencija za upravljanje državnom imovinom smijeniti Matu Crkvenca i Ivu Družića, SDP-ovce koje je državna vlast imenovala da u Nadzornom odboru koprivničke kompanije zastupaju interese države.

Slušaj uživo
zatvori