Petak, 17. svibnja 2024.

Koprivničke cvjećarke izradile su nešto što je i muškarce privuklo cvijeću

Sekcija cvjećara koprivničkog Udruženja obrtnika sudjeluje na 21. međunarodnoj izložbi cvijeća u Varaždinu.
Izvor: Udruženje obrtnika Koprivnica.
Izvor: Udruženje obrtnika Koprivnica.

Za svoj drugi nastup na izložbi što ju organiziraju susjedni cvjećari, Koprivnica je izradila aranžman koji ne može proći neprimijećeno, rekla nam je predsjednica Sekcije, ali i Udruženja obrtnika Irena Kovačić. — Tema je ove godine bila Španjolska i kolegica Helena Hraščanec došla je na ideju da napravimo grb Barcelone.

Udruga varaždinskih vrtlara osigurala je 1.500 kuna za potreban materijal, a za ostalo su se pobrinule koprivničke cvjećarke. — Došle smo u Varaždin u srijedu. Pet sati smo radile grb. Koristile smo margarete, ruže, karanfile, staticu. Tek kad smo fotografirale izložak, shvatile smo koliko je dobro uspio. I baš smo zadovoljne.

Naše su cvjećarke primijetile da ova cvjetna instalacija i drugima zapinje za oko. — Mogu vam reći da konačno muškarci zamjećuju cvijeće — kaže Irena.

Izvor: Udruženje obrtnika Koprivnica.
Izvor: Udruženje obrtnika Koprivnica.

Aranžman je zamijetio i cvjećar iz Španjolske koji je, jezičnoj barijeri usprkos, dao našim cvjećarkama do znanja da su izradile nešto vrlo atraktivno. Naime, stalno je dolazio i pratio po fazama što rade. A kako mu engleski baš i nije jača strana svoje je zadovoljstvo izrazio dizanjem palca u zrak.

Cvjetni grb Barcelone izradile su Helena Hraščanec i Irena Kovačić te su izrazile nadu da će uspjeti iduće godine u siječnju organizirati izložbu cvijeća i u Koprivnici.

zatvori