Subota, 18. svibnja 2024.

FOTO Zgrada ZTK oštećena i zatrpana smećem, okoliš se koristi kao javni WC

Zgrada Zajednice tehničke kulture grada Koprivnice na Trgu mladosti, pokraj gradskog parka i igrališta Osnovne škole ‘Antun Nemčić Gostovinski’, već je dulje vrijeme omiljeno okupljalište mladeži koja noću tamo pije, ostavlja smeće i nered, ali okoliš objekta koristi i kao ‘javni WC’.

Dvorište pokraj pravoslavne crkve u kojemu se zgrada nalazi, naime, nije osvijetljeno. Rasvjetno tijelo postoji pred ulazom u zgradu, ali gotovo redovito biva razbijeno. Mladi i stariji koji, osobito vikendom, piju alkohol u obližnjem parku, često dolaze do zgrade gdje u mraku nesmetano mogu obaviti fiziološke potrebe. Nije rijetkost tamo pronaći i upotrijebljene uloške ili kondome, no ponekad se ukažu i znatno opasniji predmeti poput igala, kažu nam članovi klubova koji se koriste prostorijama u zgradi ZTK.

Skrovit i mračan okoliš zgrade već godinama pruža utočište svakakvim “noćnim pticama”, ali osobito drski znaju biti i stariji koji su u nekoliko navrata zatečeni kako obavljaju nuždu tamo, čak i usred bijela dana, dok su im djeca na obližnjem igralištu.

No, nije rijetkost da mladi vandali devastiraju i sam objekt. Tako su se na njihovoj meti našle antene radioamaterskih klubova i druge instalacije, razbijen je prozor, a zidovi su išarani grafitima. Šteta koju čine tako je sve veća i veća.

Članovi ZTK nedavno su se zbog toga obratili i policiji, a službenim putem zatražit će i češće policijske ophodnje kako bi se obeshrabrilo mlade (i starije) delinkvente da uništavaju zgradu i devastiraju njen okoliš u svojim noćnim i dnevnim divljanjima.

zatvori