Subota, 18. svibnja 2024.

Koprivnički vrtićarci uredili Europski parkić i uživali u danu na otvorenom

Mališani iz koprivničkog Dječjeg vrtića “Tratinčica” danas su zajedno s djelatnicima koprivničkog Komunalca uređivali zelenu površinu u Ulici hrvatske državnosti, između Doma mladih i bivše robne kuće.

— Čupali smo drač i na jednoj i na drugoj strani, a posadili smo i drva — pohvalila nam se “Tratinčica” Bruna.

Radi se o još jednoj aktivnosti u sklopu Europskog tjedna mobilnosti, a zelenu površinu – Europski parkić, kako su ga nazvali, od sad će krasiti kuglasti javori i klupica prijateljstva. Od mališana iz “Tratinčice” Mateja i Brune dobili smo i zanimljive odgovore na koji način oni čuvaju prirodu.

— Vozim se sa romobilom i biciklom — kratko nam je rekao Matej, dok je Bruna s ponosom ispričala: — Ja se brinem o prirodi tako da moj rođak Ante ne gazi po mravima i tako čuvamo prirodu zajedno.

S vrtićarcima se družio i zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić. — Ove smo godine uspjeli za svaki dan Europskog tjedna mobilnosti pripremiti raznovrstan program i vjerujem da je svatko našao nešto za sebe. U suradnji s Komunalcem i Dječjim vrtićem Tratinčica danas imamo male intervencije i vjerujemo da će nove biljke i nova klupa uljepšati ovaj javni prostor — rekao je tom prilikom.

Današnji dan Europskog tjedna mobilnosti u cijelosti je posvećen zelenim površinama, pa ga je mnoštvo koprivničkih mališana provelo u parku i na otvorenim igralištima. Za učenike Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” bilo je organiziran jesenski kros, djeca iz vrtića “Smiješak” šetala su gradom do zajedničkih eko vrtova, a male “Tratinčice” dan su počele aerobikom u parku.

Mladi planinari iz “Đure Estera” organizirali su druženje i roštiljanje na gradskim bedemima, a COOR “Podravsko sunce” nastavu je organizirao na livadi.

zatvori