Srijeda, 8. svibnja 2024.

FOTO Koprivnički su osnovci novu školsku godinu započeli kazališnom predstavom

Svi učenici koprivničkih osnovnih škola osim prvašića danas su se okupili u sportskoj dvorani Gimnazije “Fran Galović” gdje im je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić održao prvi školski sat.

Nije to, dakako, bio običan školski sat već su, nakon kratkog Jakšićevog pozdravnog govora, učenici gledali predstavu “Ljubav ili smrt” prema istoimenom romanu Ivana Kušana.

Jakšić je tom prilikom podsjetio kako je Koprivnica u samom državnom vrhu prema izdvajanju za obrazovanje:

Nedavno je izašla analiza Instituta za javne financije koja je pokazala da, kada se gleda po glavi stanovnika, grad Koprivnica prvi je grad u Republici Hrvatskoj po svojim ulaganjima u obrazovanje. Kada uzmete u obzir da je cijena vrtića u Koprivnici među najnižima u Hrvatskoj, da subvencioniramo udžbenike, da su bilježnice besplatne, da imamo još dodatnih školskih programa, da za stipendije izdvajamo isto tako po glavi stanovnika najviše u Hrvatskoj, s obzirom na to da u Koprivnici maltene svaki student ima pravo na stipendiju… Pripremamo ovih dana i neke nove programe za srednjoškolce iako to nije u našem opisu posla i opsegu djelatnosti.

A kada govorimo o konkretnim brojkama:

Na stipendije odlazi 3,5 milijuna kuna, kad pričamo o subvencioniranju naših vrtića tu se radi o nekoliko stotina tisuća kuna, bilježnice su projekt težak cca. 150 tisuća kuna, udžbenike ne mogu još prejudicirati, ali sredstva se vrte oko 500-600-700 tisuća kuna.

Jedini koji nisu bili u dvorani bili su prvašići koje je Jakšić sa svojim suradnicima posebno obišao u razredima.

Upravo su prvašići oni koji danas kreću u svoje formiranje i od kojih se očekuje da za 10-15-20 godina s nekim novim idejama, novim vizijama oplemenjuju naš grad i daju mu jednu novu dodatnu vrijednost.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori