Subota, 27. travnja 2024.

FOTO Umjetnost pod kacigom i uglazbljena poezija otvorili treći FIUK

Jednim performansom i jednim koncertom sinoć je započeo treći po redu Festival izvedbenih umjetnosti i kazališta (FIUK) koji u Koprivnici organizira udruga Mamuze, pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i Drave.info.

Nagrađivani multimedijalni umjetnik Gildo Bavčević u dvorištu Muzeja grada Koprivnice izveo je zanimljiv trodijelni performans o mjestu umjetnosti u suvremenom svijetu, posvemašnjem diktatu novca i otporu dotičnome.

Nakon toga u Kulturno-kreativnom centru Pixel mladi je kantautor Gentleman pred brojnom publikom održao emotivan koncert ‘uglazbljene poezije’.

FIUK se nastavlja još dva dana. Večerašnji program otvara “Mala poduzetnica u velikoj blokadi”, kazališna predstava Romane Rožić i Ane Katulić, u Pixelu od 20 sati. Slijedi interaktivni performans Filipa Borellija “Nevidljiva ljepota” od 22 sata u dvorištu Muzeja, a večer će zaključiti koncert world music sastava Tribal Jam Orchestra ispred Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” od 23 sata.

Sve o FIUK-u možete doznati na službenim internetskim stranicama festivala.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori