Subota, 18. svibnja 2024.

Miklinovečki odvojak u novom ruhu, uskoro se otvara za promet

Rekonstrukcija miklinovečkog odvojka u Koprivnici pri samom je kraju pa će prometnica ovih dana biti puštena u promet.

Odvojak je jučer dobio završni sloj asfalta i preostalo je još samo postaviti prometne znakove i obilježiti stazu. Rekao je to Dravi.info zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić. Podsjetio je da je rekonstrukcijom uspostavljena i nova regulacija prometa na ovoj dionici koja slovi kao jedna od crnih točaka koprivničkog prometa. Riječ je naravno o raskrižju Krležine i Sabolićeve.

Veseli nas da je odvojak dobio novi sloj asfalta, ali i nova prometna rješenja za koja vjerujemo da će podići prometni standard u tom dijelu Miklinovca. Isto tako, očekujemo da nova prometna rješenja na raskrižju Sabolićeve i Krležine podignu nivo sigurnosti za koje smo puno puta imali rasprave da se, nažalost, pretvorilo u prometnu crnu točku u gradu Koprivnici.

Tako će glavna ulica postati Ulica Miroslava Krleže, a sporedne Ulica Ivana Sabolića i odvojak Ulice Miklinovec. Zbog preglednosti i širine raskrižja, zaključeno je da će uz određena građevinska poslagivanja to biti dovoljno za rješavanje problema učestalih prometnih nesreća.

Od ostalih radova po gradu, završeni su oni u Prvomajskoj gdje je postavljena javna rasvjeta, pri kraju je rekonstrukcija pješačke u Starčevićevoj, a u Peteranskoj će se raditi do sredine listopada.

Dodajmo i da sljedeći tjedan počinju radovi u Starogradskoj gdje će biti uređen kolnik od rotora do križanja s Kamengradskom.

zatvori