Petak, 26. travnja 2024.

FOTO U središtu Koprivnice ponovno održan maraton u invalidskim kolicima

U organizaciji Udruge invalida Koprivničko-križevačke županije danas se na glavnom gradskom trgu vozio 11. maraton u invalidskim kolicima “Koprivnica 2016.”.

Udruga na ovaj način sudjeluje u Europskom tjednu mobilnosti rekao nam je njezin predsjednik Slavko Kuzmić.

Želim čestitati svima sudionicima. Ja uvijek kažem, a bio sam sportaš, svi smo mi pobjednici koji se god takmiče. Netko će imati više, netko manje sreće. Organiziramo ovaj maraton u sklopu Europskog tjedna mobilnosti kako bismo pokazali da mogu i osobe s invaliditetom u ovom događaju.

Na maratonu su sudjelovale i osobe s invaliditetom iz okolnih gradova – Čakovca,Varaždina, Zlatara i Bjelovara. Mario Hotko iz Varaždina na njemu sudjeluje drugu godinu za redom.

Bio sam ovdje i lani, osvojio sam drugo mjesto. Bilo mi je super, mada sam na kraju čak i pao. Ništa strašno, meni je gušt sudjelovati na ovakvim utrkama i često zapravo na njima sudjelujem.

Kao i u godinama do sada, natjecanje se održalo u više kategorija prema tjelesnom oštećenju. U kategoriji žena najbrža je bila Mirjana Horvat iz županijske Udruge invalida, čiji je i član Ševko Bajgorić koji je bio najbrži u kategoriji teže pokretnih. Saša Pejić iz Varaždina pobijedio je kategoriji elektromotorna kolica, dok je među sportašima najbolji bio Miro Borček, također iz Varaždina.

Spomenimo i da su sudionike ovogodišnjeg maratona na početku pozdravili koprivničko-križevački župan Darko Koren te pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Grada Koprivnice Darko Ledinski.

zatvori