Subota, 25. svibnja 2024.

Koprivnički maturanti slušali predavanje o inovativnim gradskim projektima

Stotinjak koprivničkih maturanata danas je u sklopu Europskog tjedna mobilnosti slušalo predavanje pod nazivom „Pametna mobilnost. Snažno gospodarstvo.“.

O gradskim projektima kojima je cilj poticanje rasta gospodarstva kroz održive izvore energije pričao im je zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

– Dobro je da se što više ljudi uključuje u planove i projekte o održivom i društveno odgovornom razvoju grada, a osobito je dobro da se što više mladih uključuje u ovakve rasprave jer upravo u njima leži ključ budućeg razvoja, oni su nositelji inovacija – rekao je nakon predavanja.

Jakšić se posebno osvrnuo na projekt CIVITAS DYN@MO kojeg je istaknuo kao primjer dobre prakse korištenja sredstva iz europskih fondova. Sudeći prema reakcijama, učenicima se predavanje svidjelo.

– Najviše mi se sviđaju inovativni projekti o kojima smo puno toga danas naučili. Sviđa mi se što Koprivnica ima automobile na električni pogon i BicKo sustav koji je za nas srednjoškolce iznimno koristan – rekao je Ivan Bobanović, učenik koprivničke Srednje škole.

Sutrašnji dan Europskog tjedna mobilnosti bit će posvećen zelenim površinama. Koprivnički vrtićarci i školarci provest će ga u igri i zabavi na, između ostalog, gradskim bedemima i Zelenjaku. Detaljni program Europskog tjedna mobilnosti pročitajte ovdje.

zatvori