Ponedjeljak, 29. srpnja 2024.

FOTO Mališani učili upravljati robotima, a jedan od njih ostaje u Koprivnici

Koprivnička Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja danas je održala Dan robotike.

Točnije, u suradnji s udrugom “Institut za razvoj i inovativnost mladih” (IRIM) i putem njihovog projekta “Croatian Makers” te uz podršku Robotičko-informatičkog kluba Popovača održane su dvije radionice robotike za djecu osnovnoškolske dobi. U njima su sudjelovala djeca iz svih triju koprivničkih osnovnih škola, ponajviše iz “Đure Estera” i “Braće Radić” budući da “Antun Nemčić Gostovinski” već ima vlastite radionice rada s robotima. Ove je radionice financijski podržao i Grad Koprivnica, rekla nam je zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec:

Veseli me što je koprivnička knjižnica pokrenula ovaj projekt, a Grad je sa zadovoljstvom prihvatio takve aktivnosti i naravno podržao ih.

A podržao ih je na način da će jedan robot trajno ostati u Koprivnici, pojasnila nam je Samoborec:

Ovu radionicu Grad je financirao s 2.000 kuna. Nakon toga, u vlasništvu Knjižnice ostat će jedan robot koji će se i dalje koristiti u edukativne svrhe.

Stoga je nakon dviju današnjih radionica namijenjenih osnovnoškolcima, održana i jedna za zaposlenike Knjižnice koji će nastaviti raditi s robotom i prenositi znanje našim mališanima.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori