Subota, 27. travnja 2024.

Martina Gazdek iz Repaša osvojila Festival žena iz ruralnih područja

Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije održan je jučer u Sportskoj dvorani Osnovne škole Molve.

10 kandidatkinja, svestranih i kreativnih podravskih i prigorskih žena, prikazalo je različitosti njihovog života, kao i tradicije i kulturne baštine koju su predstavile na uređenim štandovima.

Uoči samog izbora, kandidatkinje s pratnjom, gosti te predstavnici institucija i molvarskih udruga svečanim su mimohodom prošli ulicama Molvi, nakon čega je uslijedilo predstavljanje.

Ove godine takmičilo se 10 žena i to: Verica Babec iz Đurđevca, Vedrana Beštek iz Kuštana, Marija Cenkovčan iz Molvi, Martina Gazdek iz Repaša, Branka Habek iz Legrada, Ana Jelušić iz Kloštra Podravskog, Marija Kolar Šolinić iz Suhe Katalene, Jasminka Nemec iz Bakovčica, Ivančica Turković iz Virja i Kristina Višak iz Potoka Kalničkog.

Naj žena je Martina Gazdek iz Repaša, prva pratilja je Ana Jelušić iz Kloštra Podravskog dok je druga pratilja Vedrana Beštek iz Kuštana.

Festival je otvorio župan Darko Koren, a ispred domaćina prisutne je pozdravio načelnik Općine Molve Zdravko Ivančan.

U zabavnom dijelu programa nastupili su polaznici Dječjeg vrtića “Pčelica” te pjevački zbor, tamburaški sastav i folklorna sekcija KUD-a Molve, a posebne gošće Festivala bile su članice Zadruge Etno raj – GRLICE iz Zagrebačkih Sesveta, koje se bave izradom tradicijskog i umjetničkog nakita.

zatvori