Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO Srednjoškolci iz Finske, Francuske i Italije borave u Koprivnici

Koprivnička Srednja škola ugostila je pedesetak učenika i profesora iz Francuske, Finske i Italije koji će u našem gradu boraviti do sljedećeg četvrtka.

Radi se o trećoj po redu mobilnosti u okviru ERASMUS+ projekta „Europski poduzetnici sutrašnjice“, a prije nego su ugostili svoje srednjoškolske kolege učenici koprivničke Srednje škole boravili su kod njih u Finskoj i na Siciliji. Više nam je reako voditelj projekta u našoj školi, Mario Latin.

U projektu postoje četiri projektne aktivnosti kroz koje naši učenici rade u projektnim timovima, a u samom su projektu zamišljene i mobilnosti. Ovo u Koprivnici je treća mobilnost, došlo je 53 učenika i nastavnika tako da ako nas naši sugrađani vide Fince kako šeću po gradu ili ako čuju Talijane kako pjevaju nek se ne zabrinu, to su samo naši gosti.

Cilj samog projekta je ispitati kako su društveno-politički odnosi kroz povijest i sada, u zemljama partnerima utjecali na razvoj gospodarskih sustava te pronaći kreativna rješenja za obnovu i upotrebu napuštenih gospodarskih, vojnih i drugih objekata. Brojnim radionicama i aktivnostima gosti će se upoznati sa životom u našem gradu, kaže Latin.

Cilj je da učenici upoznaju naš način života i upoznaju na koji način funkcionira naše društveno uređenje. Isto tako, imamo organizirane posjete i radionice koje će se održavati i na terenu i u učionicama.

Gostima su dobrodošlicu u Koprivnicu i Podravinu jučer poželjeli predstavnici Grada i Županije, a nakon toga su ih učenici domaćini u ulozi turističkih vodiča, upoznali s našim gradom. Za vrijeme boravka u Koprivnici, učenici će, između ostalog, pokušati za virtualna poduzeća napraviti marketinški plan te se pobliže upoznati s Domovinskim ratom.

zatvori