Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

PERO KOVAČEVIĆ: Ne birajte one koji prodaju Andersenove bajke!

Domovinska koalicija, koju čine HSP dr. Ante Starčevića, Demokratski savez nacionalne obnove – Desno, Hrvatska kršćanska demokratska unija dr. Marko Veselica, Ujedinjena stranka prava i Hrvatska demokratska stranka, predstavila je danas na koprivničkom trgu program i kandidate u našoj II. izbornoj jedinici.

Ispred koalicije govorio je Pero Kovačević, nezavisni kandidat i nositelj liste koji je istaknuo zašto se vratio u politiku:

Vratio sam se radi bitne stvari. Vratio sam se da konačno napravimo korjenitu reformu hrvatskog pravosuđa, da ga preporodimo. Mi, za razliku od drugih, naš program imamo pretočen u zakonske tekstove. Prva bitna stvar što svi moraju znati je da smo napravili zakon da se provede gospodarska lustracija. Također, mi jedini imamo konkretan plan kako blokirane deblokirati.

Cilj je sve oduzeto, opljačkano i nezakonito te koruptivno zarađeno oduzeti te da svi građani postanu svjesni da Hrvatsku uništavaju agromafija i uvoznički lobi, kazao je Kovačević. Na osebujan način opisao je i kako se riješiti tih problema i zašto ne glasati za druge stranke:

Pozivam ljude na pravnu revoluciju. Vjerujte mi, doživjet ćete zadnja tri kruga pakla ako ponovno odaberete iste, ako odaberete one koji nemaju planove i programe već prodaju Andersenove bajke.

160907_domovinska-koalicija_002

Kovačević je ponosan što je, kako je rekao, obranio generale u Haagu. Stoga ima pripremljen zakon o braniteljima zahvaljujući kojemu više neće biti marginalizirani i degradirani te neće biti umanjivan njihov značaj. Kad je pak riječ o listi, Kovačević je jasno rekao:

Ovdje nema korumpiranih i nema lopova. Ponovit ću Orwella i reći otvoreno da onaj koji glasa za lopova nije žrtva već je i sam sudionik.

Recimo i da su među 14 kandidata na listi i kandidati iz Koprivnice – Branimir Begović na trećem te Milica Todorović na četvrtom mjestu.

1. Pero KOVAČEVIĆ, mag. iur.
2. MARIN SABOLOVIĆ, mag. geogr.
3. BRANIMIR BEGOVIĆ
4. MILICA TODOROVIĆ
5. KREŠIMIR VEČEK
6. ALAN ODORČIĆ, mag. pol.
7. ZLATKO ŠOLA
8. MARINA KRALIK-UREMOVIĆ
9. ILIJA DOMINKOVIĆ
10. KSENIJA ĐOĐ, bacc. med. techn.
11. SANJA JURIĆ
12. ANA-MARIJA GAŠPAREC, bacc. oec.
13. MILKA VESELIĆ
14. dr. sc. ANTUN KLJENAK

zatvori