Ponedjeljak, 29. srpnja 2024.

Denzitometar će omogućiti i formiranje ambulante za osteoporozu, kaže ravnatelj Devčić

Instaliranjem denzitometra, dijagnostičkog aparata za mjerenje gustoće kostiju što su ga godinama zazivali, u koprivničkoj Općoj bolnici ‘Dr. Tomislav Bardek’ otvaraju se nove perspektive.

Ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić rekao je da denzitometar ne planiraju koristiti samo za fizikalnu medicinu:

Pretpostavljam da ćemo u razgovorima s našim glavnim izvorom financiranja, Hrvatskim zavodom za zdravstveno osiguranje, u narednom vremenu ugovoriti i ambulantu za osteoporozu kao jedan novi segment pružanja zdravstvene usluge u općoj bolnici Koprivnica. Poradit ću na tome da se to što prije finalizira, pretpostavljam do početka 2017. Do tada ćemo intenzivno koristiti ovaj denzitometar u okviru postojećih mogućnosti, ali i ljudskih potencijala u našoj bolnici.

Ravnatelj Devčić je s ponosom istakao i činjenicu da koprivnička bolnica prva u Hrvatskoj objavljuje nalaze na mrežnim stranicama. Objava nalaza na webu samo je korak u dostupnosti informacija i liječnicima i pacijentima, kaže Devčić:

Uprava je u ovom času završila pripremu za sljedeći ciklus certificiranja za upravljanje bolnicom. U tom segmentu smo ulaganje u informatičku infrastrukturu u narednom periodu od dvije godine stavili kao prioritet. To će nam omogućiti bolji razvoj drugih segmenata.

Devčić je najavio i da će u suradnji s udrugama, koje su godinama iznimno doprinijele materijalnom opremanju bolnice, dati novu dimenziju i podići je na bolju razinu.

zatvori