Srijeda, 15. svibnja 2024.

Evo kako ćemo proslaviti Dan koprivničkih branitelja i otvoriti Spomenik hrvatskoj slobodi

Svečanost obilježavanja 25. obljetnice preuzimanja Vojarne u Koprivnici, ujedno i Dana koprivničkih branitelja, održat će se u petak, 30. rujna s početkom u 13 sati. Toga će dana biti svečano otvoren i Spomenik hrvatskoj slobodi na Florijanskom trgu.

Sve počinje u 9:30 svetom misom za sve poginule, nestale i preminule hrvatske branitelje u crkvi sv. Nikole.

U 11 sati u ime svih građana i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanstvo Grada Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije i Kriznog štaba položit će vijenac kod Križa života na prostoru bivše Vojarne “Ban Krsto Frankopan”.

Točno u podne počinje svečani mimohod pripadnika ratnih postrojbi Hrvatske vojske, policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata od bivše vojarne do spomenika na Florijanskom trgu.

Spomenik će svečano biti otkriven u 13 sati.

Nakon toga, u atriju Doma mladih održat će se prigodan domjenak.

Dan ranije, u četvrtak od 9 sati, u Gradskoj upravi održat će se okrugli stol na temu “Koprivnica u Domovinskom ratu – Da se ne zaboravi – 25 godina poslije”. Okrugli stol organizira Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91), a vodit će ga novinar i publicist Mladen Pavković.

Istoga dana od 19 sati u Galeriji Koprivnica bit će predstavljena Pavkovićeva knjiga “Srcem protiv čelika”. Knjiga je sastavljena od dokumenata vezanih uz ratni Krizni štab Općine Koprivnica, a izdaje ju UHBDR91.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori