Petak, 24. svibnja 2024.

DAN BEZ AUTOMOBILA Ovim ulicama u četvrtak ćete moći samo pješice ili na biciklu

Uže središte Koprivnice u četvrtak će na dva sata biti zatvoreno za promet zbog održavanja Dana bez automobila u sklopu Europskog tjedna mobilnosti.

Tako će od 10 do 12 sati za promet biti zatvoreni:

  • Ulica Antuna Nemčića,
  • dio Florijanskog trga od raskrižja sa Zrinskim trgom do obilježenog pješačkog prijelaza ispred pošte,
  • Ulica Ivana Generalića i
  • Svilarska ulica.

Zabrana prometa vrijedit će za sva motorna vozila osim za službena vozila Ministarstva unutarnjih poslova, hitne pomoći i vatrogasaca. Područje pod zabranom bit će označeno prometnim znakovima, a promet će regulirati policijski službenici.

Zaposlenici koprivničkih vrtića, škola, tvrtki i Gradske uprave toga dana na posao neće dolaziti automobilima (osim, dakako, ako je to nužno), a slične će se aktivnosti provesti i u dječjim vrtićima. Osnovci iz “Đure Estera” prošetat će se do Muzeja i do Spomenika biciklu, djelatnici bolnice prigodno će se okupiti u restoranu, a od 17 sati članovi Hrvatskog planinarskog društva “Bilo” organizirat će tradicionalnu šetnju Koprivnicom tijekom koje će obići mjesta značajna za povijest Društva.

Također, članovi gradskih sportskih klubova i društava prijepodne će na Zrinskom trgu predstaviti svoje aktivnosti.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori