Subota, 4. svibnja 2024.

Atletičari izborili finale Kupa, polaznice atletske škole trčanja odlične u Krapini

Koprivnički atletičari ostvarili su odličan rezultat na natjecanju u Čakovcu prošlog tjedna gdje su izborili finale kupa Hrvatske u atletici za kadetkinje i kadete.

Atletski klub Koprivnicu na kvalifikacijama su predstavljali Anja Slavinić, Marko Gregurec, Luka Šostarić, Albert Rušak i Tin Prvčić. Najbolji rezultat ostvario je Gregurec koji je bio 2. na 1000 metara, Šostarić i Rušak su zauzeli 5. i 6. poziciju na utrci do 3000 metara, dok je Prvčić bio 14. na 300 metara. Anja Slavinić osvojila je 12. mjesto u utrci na 600 metara.

Ovim rezultatima na kvalifikacijama mjesto u finalu koje će se održati u Rijeci za deset dana osigurali su: Anja Slavinić, Marko Gregurec, Albret Rušak i Luka Šostarić.

Osim njih, aktivne su bile i polaznice atletske škole trčanja našeg grada. Čak dvanaest trkačica natjecalo se na kružnoj utrci 3. Krapinski ringišpil u Krapini.

U kategoriji žene na 5 kilometara nastupilo je 8 polaznica škole trčanja. Marija Vladušić osvojila je prvo mjesto, Iva Ćurić treće, Ivana Merc četvrto, Dijana Radotović sedmo, Ivana Vladušić deseto, Martina Lauš Lozo 15., Andreja Šimpović 17, a Zrinka Filipović-Genter 18.

U utrci djece do 15 godina na 2,5 kilometra Ester Merc osvojila je 11. mjesto, Eva Genter 16., Lara Mustač 17., a Iris Merc 18. mjesto.

zatvori