Nedjelja, 28. travnja 2024.

ŠOLO: Nikakvog udaranja nije bilo, DERGEZ: Udario me šakama

Nedavna utakmica 4. kola Županijskog kupa između Fugaplasta i Prekodravca prekinuta je u 43. minuti te će biti registrirana rezultatom 0:3. Glavni akteri prekida bili su igrač Fugaplasta Atila Šolo i glavni sudac susreta Marko Dergez.

U vezi ovog nemilog događaja putem Facebooka obratio nam se igrač Golčana. Šolo tvrdi kako je na suca Dergeza samo nasrnuo prsima i da nikakvog udaranja nije bilo što je, prema njegovim riječima, vidjelo tridesetak svjedoka. Također, napomenuo je da je takvu reakciju izazvao sam sudac svojim ponašanjem prema njemu tokom utakmice. Nije mu svirao nekoliko očitih prekršaja te mu je, kako tvrdi, govorio da je “starac koji ne može više igrati nogomet”.

Kap koja je prelila čašu za Šolu bio je nasrtaj protivničkog igrača na njegovo nedavno operirano koljeno, na što je Dergez samo odmahnuo rukom i nasmijao se. Nakon toga Atila mu se obratio riječima: “Koji si ti idiot, to su čuda”. Sudac je taj ispad sankcionirao žutim kartonom i priprijetio igraču da će ga isključiti. Kako kaže igrač Fugaplasta, crveni karton je dobio zbog pitanja: “Zašto bi me isključio? Jel’ te vrijeđam, omalovažavam ili psujem? Objasni mi.”

Šolo je revoltiran postupkom suca koji je nakon svega toga prekinuo utakmicu i tvrdio da ga je udario šakama, što ovaj, kako kaže, nije učinio nikad u svojoj dvadesetdvogodišnjoj nogometnoj karijeri.

S druge strane, sudac Dergez je svoj stav o događaju iznio tjedniku “Mali Podravski”. Izjavio je da ga je Šolo nakon isključenja udario šakama u prsa te mu po nogometnim pravilima nije preostalo ništa drugo nego da prekine utakmicu.

zatvori