Petak, 26. travnja 2024.

Odazovite se pozivu i darujte krv

Počele su rujanske akcije darivanja krvi. Iz Gradskog društva Crvenog križa, koji ih organizira zajedno sa Zavodom za transfuzijsku medicinu, pozivaju darivatelje da se i ovog mjeseca odazovu akcijama i na taj način pokažu svoju humanost.

Po dobrom starom običaju, prva dva dana dragocjena tekućina prikupljat će se u prostorijama koprivničkog Crvenog križa od 9 do 12 te od 13 do 17 sati.

U srijedu će krv moći darivati zaposlenici Policijske uprave koprivničko-križevačke od 9 do 12 sati, a nakon toga mještani Koprivničkih Bregi u prostorijama osnovne škole od 13:30 do 17 sati.

U četvrtak akcije u prijepodnevnim satima sele u Društveni dom u Rasinji od 9 do 12 sati te nakon toga, od 13:30 do 17 sati, osnovnu školu u Koprivnički Ivanec.

Zadnji dan rujanskih akcija krv će moći darivati mještani Đelekovca od 10 do 13 sati i Legrada od 14 do 17 sati u tamošnjim osnovnim školama.

Podsjetimo, stanje zaliha krvi prema određenim krvnim grupama možete vidjeti na internetskim stranicama Hrvatskog Zavoda za transfuzijsku medicinu.

zatvori