Nedjelja, 29. rujna 2024.

Mještani Žlebica opremljeni suvremenim kantama za otpad

Nakon što su početkom tjedna djelatnici Gradskog komunalnog poduzeća Komunalac sanirali divlje odlagalište i očistili sav otpad u romskom naselju Žlebice, jutros su tamošnjim mještanima podijeljene posude za komunalni i biorazgradivi otpad.

Zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić uvjeren je da će na ovaj način sačuvati Žlebice od divljih deponija otpada.

Ovdje je s vremena na vrijeme nastajalo jedno divlje odlagalište, a ovom relativno malom investicijom koja vjerujem puno znači za ovo naše naselje, ulažemo u kante za biorazgradivi i komunalni otpad. Uvjeren sam da ćemo na taj način sačuvati Žlebice od divljih deponija, a to nažalost koriste i brojni Koprivničanci i ovim putem apeliram da to prestanemo raditi.

26 posuda za komunalni i isto toliko za biorazgradivi otpad plaćeno je oko 7.000 kuna bez PDV-a. Svaka posuda za otpad na sebi ima čip s oznakom domaćinstva kojem je dodijeljena te će ista plaćati uslugu odvoza komunalnog otpada, rekla je predsjednica Uprave Komunalca Maja Hleb.

Nadamo se da ćemo ovom podjelom kanti omogućiti našim sugrađanima u ovom naselju da imaju isti tretman prema otpadu kao i ostali stanovnici u Koprivnici. Nadamo se da ćemo, s obzirom na to da je to bila i njihova želja, smeće u ovom rajonu odvoziti kao i u ostalim dijelovima grada.

Što će nove posude značiti tamošnjim mještanima rekao je predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine i predsjednik Udruge “Korak po korak”, Franjo Horvat.

To mojim Romima puno znači jer se više neće skupljati to smeće. Tu u tom smeću je bilo svašta, od zmija i štakora, a na kraju krajeva i smrdi. Sad će svatko dobiti svoju kantu i plaćat će odvoz svojeg smeća koliko će napraviti.

Iz Komunalca poručuju da će ovim posudama mještane Žlebica dodatno potaknuti na odvajanje korisnih sirovina iz otpada koja će u budućnosti utjecati na visinu računa.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

Slušaj uživo
zatvori