Nedjelja, 29. rujna 2024.

Upravno vijeće bolnice danas bira novog ravnatelja

Za 15 sati sazvana je sjednica Upravnog vijeća koprivničke bolnice ‘Dr. Tomislav Bardek’.

Najvažnija točka dnevnog reda svakako je izbor ravnatelja. Kako doznajemo od predsjednika Upravnog vijeća Miljenka Flajsa, na natječaj je pristigla samo jedna prijava. Iako nema službene potvrde, gotovo je sigurno da je riječ o prijavi dr. Mate Devčića, koji je nakon opoziva sanacijske upraviteljice Sandre Sinjeri postavljen za vršitelja dužnosti ravnatelja.

Ocijenjen od strane osnivača, dakle županijskih čelnika, kao uspješan menadžer županijskog Zavoda za hitnu medicinu, dr. Devčić za posao bolničkog ravnatelja ima potporu i župana Darka Korena. Devčić je danas za Radio Dravu rekao da će svoj plan popodne predstaviti pred Upravnim vijećem. Još je početkom kolovoza najavio da će kreirati novi smjer i novu energiju bolnice. Zadržat će razinu zdravstvene zaštite koju pruža pacijentima, ali i početi rješavati financijsku nebulozu u kojoj se ta ustanova našla. Za to mu, kako je pojasnio, treba vremenski kontinuitet od minimalno tri proračunske godine.

Recimo još da je bolnica, usprkos provedenom sanacijskom programu, i dalje dužna pedesetak milijuna kuna te je još uvijek neizvjesno hoće li taj dug pokriti nacionalni zdravstveni sustav ili Županija kao osnivač bolnice.

Slušaj uživo
zatvori