Subota, 27. travnja 2024.

TEHNIČAR U MŽNL Roman Sović: Cilj je biti što bliže vrhu

Nogometaši Tehničara iz Cvetkovca ove subote kreću sa svojim prvenstvenim obavezama. Nakon osvajanja titula u Trećoj, Drugoj i Prvoj županijskog ligi došlo je vrijeme da se Cvetkovčani okušaju i u međužupanijskoj nogometnoj ligi Bjelovar – Koprivnica – Virovitica.

Prošlogodišnji prvaci Prve županijske lige s pripremama su krenuli početkom osmog mjeseca, a kako je zadovoljan odrađenim treninzima u proteklih nekoliko tjedana rekao nam je njihov trener Roman Sović:

U svakom slučaju, odradili smo sve što smo planirali. Odigrali smo sedam pripremnih utakmica koje su moji dečki dobro odradili. Imali smo i dva poraza što je mnoge iznenadilo, ali ne i mene. Namjerno smo dogovarali teže utakmice kako bismo se što bolje pripremili i provjerili svoje igrače za ono što nam dolazi, a to je Međužupanijska liga.

Što se tiče udarnog sastava za novu sezonu, Sović je istaknuo da ima 14 igrača koji se u svakom trenutku mogu naći u prvih 11 te da će sastav uvijek određivati nakon posljednjeg treninga.

Ovo će biti prva prvenstvena sezona Tehničara u Međužupanijskoj ligi koju nam je prokomentirao Sović te nam je rekao koji su ciljevi njega i njegove momčadi.

Ne mogu reći da posebno poznajem ligu. Činjenica je da poznajem neke igrače u određenim klubovima jer su bili u Slavenovoj školi nogometa gdje sam im bio trener. Prema informacijama koje imamo, radi se o izjednačenoj ligi u kojoj svatko svakog može dobiti, a sigurno je da rang više donosi dodatnu ozbiljnost na koju se moramo pripremiti. Što se tiče naših ciljeva, to je pozicija na prvenstvenoj tablici od sredine prema gore, što bliže vrhu.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Tehničar snaći u Međužupanijskoj ligi, a prvo kolo ovogodišnjeg prvenstva igrat će na svom travnjaku u subotu protiv Virovitice. Utakmica na “Starom bregu” igrat će se s početkom u 17 sati i 30 minuta.

zatvori