Petak, 26. travnja 2024.

Izabrani su radovi za izložbu ‘Slobod(n)a fotografija’, a ovo su njihovi autori

AK galerija objavila je rezultate natječaja ‘Slobod(n)a fotografija’ zaključenog sredinom ovog mjeseca te imena fotografa čiji će radovi biti izloženi i objedinjeni u istoimenom katalogu.

Podsjetimo, natječaj je bio otvoren svim profesionalnim i amaterskim fotografima iz Koprivničko-križevačke županije, a njegov je cilj bio okupiti i dokumentirati što više radova podravsko-prigorskih fotografa kako bi se stvorila baza suvremenih autora s ovoga područja koja će potom biti objavljena u zajedničkom katalogu.

Odazvalo se ukupno 53-oje autora, a žiri u sastavu Mario Periša, Marijan Špoljar i Vlatko Vincek odabrao je radove sljedećih autora i autorica (abecednim redom):

1. Branka Bagarić
2. Ivan Brkić
3. Željko Car
4. Karlo Dragica
5. Dražen Eisenbeisser
6. Maja Gregor
7. Antonio Grgić
8. Ivan Gundić
9. Hrvoje Havaić
10. Saša Huzjak
11. Krsto Jakupek
12. Suzana Jarnjak
13. Teodora Lukavski
14. Nina Mataković
15. Maja Medenjak
16. Mihael Petrić
17. Marko Posavec
18. Krešo Puklavec
19. Andrea Radmanić
20. Vanja Sedlanić
21. Dinko Šimac
22. Mario Tomiša
23. Krunoslav Večenaj
24. Marija Zahar

Najboljom autoricom odlukom žirija proglašena je Maja Medenjak sa svojom serijom fotografija “Razglednica bol”. Maji je tako pripala čast da početkom 2017. godine dobije samostalnu izložbu fotografija u AK galeriji.

Svi radovi odabrani u natječaju bit će predstavljeni na skupnoj izložbi “Slobod(n)a fotografija” u AK galeriji 10. rujna, a također i objavljeni u istoimenom katalogu. Ostali prijavljeni autori također će biti zastupljeni na izložbi kroz video projekciju te poimence spomenuti u katalogu.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

zatvori