Petak, 26. travnja 2024.

Slavenovi limači pobijedili Dinamo i osvojili turnir

Limači Slaven Belupa, dječaci rođeni 2006. godine, osvojili su jaki memorijalni turnir “Petar Gligić” u Kutini. Osim osvojenog prvog mjesta, mladi Farmaceuti imali su i igrača turnira, Lovru Lazara, te najboljeg strijelca turnira, Paola Šimunica.

Naši nogometaši, pod vodstvom trenera Sergeja Milivojevića, u grupnoj fazi natjecanja igrali su protiv Segeste, Dinama i Garića te su ostvarili tri pobjede. Segestu su svladali rezultatom 4:1 pogocima Blažekovića, Lazara, Josipovića i Šimunica, Dinamo 3:2 dvama pogocima Lazara i jednim Šimunica, a u susretu protiv Garića naši su zabili čak šest pogodaka i pobijedili 6:1. Strijelci su bili Bošnjak, Blažeković, Dedi, Šimunic i dva puta Habajec.

Prvo mjesto u skupini Slavenu je donijelo susret protiv zagrebačke Bubamare u polufinalu turnira. Da Zagrepčani nisu bili dorasli protivnik našim nogometašima dovoljno govori rezultat koji je bio čak 8:0. Posebno raspoloženi bili su Šimunic s tri pogotka i Blažeković s dva, a po jednom su mrežu tresli Lazar, Petrić i Josipović.

U finalu su mladi Farmaceuti još jednom pokazali Dinamu da su bolji od njih te su golovima ponajboljih igrača na turniru Blažekovića i Šimunica slavili 2:1.

Nova sezona za limače je počela na najbolji mogući način, a osvajanje ovog turnira sigurno će im biti poticaj za još veći rad i angažiranost. Unatoč osvojenom natjecanju za buduće zvijezde Slavena odmora nema, s novim treninzima kreću već sutra.

Za limače NK Slaven Belupa na turniru su igrali: David Markušić, Ivan Mlinarić (golmani), David Đurkan, Ante Marić, Niko Sertić, Stjepan Dedi, Mauro Blažeković, Lovro Lazar, Luis Petrić, Mihael Harambaša, Leon Bošnjak, Dorijan Habajec, Paolo Šimunic, Ivan Josipović – trener Sergej Milivojević.

zatvori