Subota, 29. lipnja 2024.

Prvašići dobili sigurnosne krijesnice kako bi bili uočljiviji u prometu

Ravnateljima osnovnih škola s područja Koprivničko-križevačke županije uručene su danas u županijskom središtu sigurnosne krijesnice za prvoškolce.

Ovaj već tradicionalni sastanak župan Darko Koren iskoristio je kako bi uputio apel vozačima i zamolio ih na povećani oprez s početkom nove školske godine, a obratio se i policiji i zamolio za pojačanu aktivnost na područjima oko škola. — Ovim projektom šaljemo poruku koliko nam je bitna sigurnost naših prvašića koji prvi puta ove godine kreću u taj pohod koji vodi u stvaranje jedne nove generacije koja će kasnije biti odgovorna za ovaj prostor u kojem živimo — istaknuo je župan.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić pridružio se županovim upozorenjima. — Nadamo se da ćemo na taj način pripomoći da barem neko dijete bude uočljivije navečer u prometu, dakle da ga neko vozilo obasja, da vozač skrene pažnju i da se jednostavno ne dogodi nešto što bi se dogodilo da nema to stakalce — rekao je Guzalić.

Sigurnosne krijesnice ravnateljima osnovnih škola kojima je Županija osnivač kao i osnovnih škola kojima su osnivači gradovi Đurđevac, Križevci i Koprivnica, uručili su župan Koren i ravnatelj Guzalić, a ukupno je ove godine uručeno 1.150 krijesnica u vrijednosti 7.187,50 kuna.

Bila je to prilika i da župan Koren obavijesti da će se projektom “Svi u školi, svi pri stolu” u nadolazećoj školskoj godini osigurati besplatna školska prehrana za 767 učenika koji žive u siromaštvu ili su mu nadomak. Osvrnuo se i na projekte izgradnje škola i sportskih dvorana u Sokolovcu i Legradu. Radovi su pri završetku, a Županija je za njihovu izgradnju iz vlastitog proračuna izdvojila oko 40 milijuna kuna izvornih proračunskih sredstava.

zatvori