Petak, 26. travnja 2024.

Prvomajska dobiva javnu rasvjetu, slijedi obnova Starogradske i Ratarske

U Prvomajskoj ulici u Starigradu počela je danas izgradnja javne rasvjete.

Radovi će se obavljati od Nemčićevog dola do kraja lijevog odvojka Prvomajske i trajat će mjesec dana. Za to vrijeme promet će se odvijati jednim kolničkim trakom, a povremeno zatvaranje ulice, zbog mjestimično uskog koridora prometnice, moguće je do petka.

Konkretnije, postavit će se 19 rasvjetnih tijela snage izvora svjetlosti od 50 W te jedan reflektor od 150 W na 23 nova armirano-betonska stupa visine osam metara te na postojeće stupove HEP-ove niskonaponske mreže sa zapadne strane ulice.

Radove je ispred investitora – Grada Koprivnice otvorio zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić koji je tom prilikom najavio i da će se po Starigradu još raditi. — Veseli nas da ovim radovima podižemo sigurnost, s obzirom na to da u ovom dijelu Starigrada imamo sve više mladih obitelji koji su tu našli svoj dom. Zasigurno je to i jedna od stvari kojima dižemo standard Starigrada i omogućavamo mogućnost daljnjeg širenja sa zonom stanovanja. Za mjesec dana kreće renoviranje Starogradske ulice od pruge do Kamengradske, a ono što nam je visoko na listi prioriteta je i Ratarska ulica koja će sljedeće godine, ja se nadam, dočekati svojih pet minuta.

Asfaltiranje Ratarske najviše priželjkuju i mještani Starigrada, rekla je predsjednica Vijeća mjesnog odbora Snježana Veličan. — Po Starigradu ima još neasfaltiranih cesta i zahtjeva za kanalizacijom i odvodnjom, a dosta toga moglo bi biti financirano sredstvima iz europskih fondova. Nadamo se da će u 2016. godini biti riješeno barem nešto od projektne dokumentacije, a onda da bi u sljedećoj godini mogli nešto i realizirati. Velika potreba nam je i Ratarska ulica i njezino asfaltiranje.

Spomenimo na kraju da je ukupna vrijednost postavljanja javne rasvjete u Prvomajskoj 164.000 kuna s PDV-om.

zatvori