Nedjelja, 29. rujna 2024.

Koprivnički će osnovci na malo drugačiji način započeti novu školsku godinu

Učenici od drugog do osmog razreda svih triju koprivničkih osnovnih škola novu će školsku godinu započeti zajedničkim satom u sportskoj dvorani Gimnazije ‘Fran Galović’.

Taj prvi sat prvog dana škole osnovnoškolcima će održati zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić. Što sve čeka naše đake, u Gradskoj upravi ne žele otkriti jer, kako kaže pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski, žele da im to bude iznenađenje:

Prvi sat, koji će ove godine po prvi puta održati zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika za sve učenike osnovnih škola s područja grada Koprivnice, bit će vrlo zanimljiv. Ne smijemo sve otkriti jer želimo da je i djeci i njihovim učiteljicama, učiteljima, ravnateljicama i ravnateljima taj sat što zanimljiviji.

Prvašiće će pak zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika posebno obići i podijeliti im majice. Za sve učenike pripremljene su – kao i godinama do sada – besplatne bilježnice, a nastavlja se i sufinanciranje udžbenika za osnovnoškolce, kaže Ledinski:

To je jedna već sad lijepa tradicija u kojoj naši partneri vrlo aktivno sudjeluju. Na taj način želimo dokazati da smo grad znanja i da itekako pomažemo i potičemo sve one koji žele vrijedno i marljivo učiti.

Jučer je u Gradskoj upravi održan i sastanak s ravnateljima koprivničkih osnovnih škola na kojem su oni iznijeli svoje ideje i prijedloge vezane uz provođenje nastavnog programa, ali i dodatnih nastavnih aktivnosti u suradnji s Gradom. Tema razgovora bila je i nova oprema koju su škole dobile, a pročelnik Ledinski ističe da će se u narednom razdoblju značajna sredstva još uložiti u Osnovnu školu „Braća Radić“ s ciljem osiguravanja sigurnosti djece u školi i oko nje.


Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Grada. Sadržaj ovoga dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada.

Slušaj uživo
zatvori