Srijeda, 1. svibnja 2024.

Pal: Pomoćnici u nastavi i ove će godine biti uz učenike, nitko nije odustao

Koprivničko-križevačka županija i ove će godine pomoću projekta ‘Prilika za sve 2’ zaposliti pomoćnike u nastavi koji će pomagati učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama kojima je Županija osnivač.

Konkretnije, radi se o 37 pomoćnika za ukupno 50 učenika, rekao je Radio Dravi koprivničko-križevački dožupan Ivan Pal te dodao:

Velika većina asistenata ostaje kao i prošle godine jer to žele njihovi učenici, roditelji, kolege i kolegice u školama. Odlaze oni koji su si našli eventualno nešto bolje i nismo do sad imali situaciju da nam asistent odustaje jer smatra da on to ne može ili ne voli raditi. Baš suprotno, ljudi su jako zainteresirani i bit će to opet jedna dobra priča.

Ovim projektom, poručuju iz Županije, osigurat će se stručna podrška učenicima s teškoćama u razvoju kako bi se ravnopravno uključili u rad i obrazovni sustav što značajno doprinosi cjelokupnom razvoju, kao i razvoju sposobnosti i vještina, utječe na povećanje socijalizacije u društvu te dovodi do kasnijeg lakšeg osamostaljivanja i snalaženja u svakodnevnom životu tih učenika.

Partneri u projektu su PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja te 16 osnovnih i 6 srednjih škola kojima je Županija osnivač. Njegova ukupna vrijednost je 2.034.335,45 kuna, a odobreno je 1.932.618,67 kuna što sukladno kriterijima natječaja predstavlja 95 posto bespovratnih sredstava Europske unije za provedbu aktivnosti tijekom sljedećih 12 mjeseci.

zatvori