Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Počeli su radovi u Miklinovcu – uskoro jedna crna točka manje

Jutros su počeli radovi na rekonstrukciji miklinovečkog odvojka koji povezuje raskrižje glavne Ulice Miklinovec i Ulice Mije Šimeka s raskrižjem Ulice Miroslava Krleže i Ulice Ivana Sabolića.

Rekonstrukcija će obuhvaćati i uspostavu nove prometne regulacije na jednoj od crnih točaka koprivničkog prometa – raskrižju Krležine i Sabolićeve. Rekao je to na današnjem otvorenju radova zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Mišel Jakšić.

S rekonstrukcijom odvojka paralelno kreće deregulacija i određene promjene na raskrižju Krležine i Sabolićeve koja nam se nametnula kao crna točka. Iako je raskrižje relativno široko i pregledno, imali smo podosta prometnih nesreća i vjerujemo da, nakon što je naša radna grupa u kojoj su bili i predstavnici policije iznjedrila određena rješenja, da ćemo s ovim radovima i promjenama značajno podići razinu sigurnosti svih onih koji ga koriste.

Tako će glavna ulica postati Ulica Miroslava Krleže, a sporedne Ulica Ivana Sabolića i odvojak Ulice Miklinovec. Zaključeno je da će zbog preglednosti i širine raskrižja deregulacija, uz određena građevinska poslagivanja, biti dovoljna za rješavanje problema učestalih prometnih nesreća, rekla je pročelnica Upravnog odjela za izgradnju grada i prostorno uređenje Jasna Golubić.

Radna grupa, u suradnji s Policijskom upravom, zaključila je da će se promjenom prava prvenstva, odnosno glavnog smjera, riješiti problem. Naime, raskrižje je doista pregledno i vjerujemo da su se, iz dosadašnjih iskustava, nesreće događale zbog oduzimanja prava prvenstva.

Za vrijeme radova promet će se preusmjeravati preko Ulice Miklinovec, Ulice braće Radić, Ivana Sabolića i Fortunata Pintarića. Sam odvojak u cijelosti je zatvoren za promet, osim za stanare.

Radovi na samom raskrižju trebali bi završiti za desetak dana, a rekonstrukcija cijelog miklinovečkog odvojka do kraja rujna. No, sve ovisi o vremenskim prilikama, poručuju iz Grada.

Spomenimo na kraju da će Grad rekonstrukciju platiti 1.100.000 kn.

zatvori