Nedjelja, 28. srpnja 2024.

Obilježili Svjetski dan hepatitisa

U organizaciji Udruge liječenih i oboljelih od hepatitisa HEPATOS Koprivnica na glavnom gradskom trgu obilježen je Svjetski dan hepatitisa.

Središnji događaj održan je 30. srpnja u subotu, kada su građani imali priliku na info pultu od liječnika infektologa dobiti stručne informacije o virusnim hepatitisima. Priliku doznati sve o problemima vezanim uz spomenutu bolest iskoristio je i Mišel Jakšić, zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika. — Izuzetno mi je drago što Udruga HEPATOS djeluje već sedam godina na našem području i što građani mogu iz prve ruke doznati sve o ovoj bolesti – rekao je Jakšić te zahvalio liječnicima što svakodnevno daju svoj doprinos u edukaciji građana o problemima ove bolesti.

U sklopu obilježavanja Svjetskog dana hepatitisa u razdoblju od 27. do 29. srpnja na Infektološkom odjelu Opće bolnice Koprivnica bilo je organizirano besplatno testiranje građana na hepatitis C. Testiranju se odazvalo svega 15 građana. — Obilježavanjem Svjetskog dana hepatitisa želimo ukazati da je hepatitis uvijek prisutan i da se s razlogom naziva „tihi ubojica“. Hepatitis je bolest o kojoj se malo govori i o kojoj velika većina ljudi jako malo zna, stoga želimo posebno ukazati na činjenicu da ova opaka bolest pogađa svaku 12. osobu na svijetu – zaključila je mr. sci. dr. Vesna Mađarić, predstojnica Odjela za infektologiju i pulmologiju u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek Koprivnica.

zatvori