Petak, 26. travnja 2024.

POČINJEMO! Nogomet se vraća na županijske terene

Sutrašnjim utakmicama u Legradu i Kalinovcu počinje nova sezona Prve županijske nogometne lige. Nakon šest tjedana napornih priprema, igrači u županijskim ligama i više su nego spremni za start još jedne uzbudljive sezone.

Prijelazni rok najaktivnije su odradili Graničar iz Legrada, imbriovečki Borac, Sloga iz Ivanca i drnjanski Tomislav što će ih sigurno, uz povratnika u ligu – Kalinovac, gurnuti u prvi plan kada pričamo o borbi za gornji dio tablice.

Prvo kolo Prve lige odmah nam u startu nudi derbi. Sutra će na svom travnjaku Kalinovac ugostiti Slogu pa će obje ekipe imati priliku pokazati i dokazati koliki su zapravo favoriti za vrh. Osim njih, sutra će se igrati i utakmica u Legradu gdje bi, barem “na papiru”, Graničar trebao imati lak posao protiv Panonije.

Nedjeljni program imat će pet utakmica, a najatraktivnija će biti ona u Drnju gdje će povratnik u Prvu ligu Tomislav snage odmjeriti s mladom momčadi đelekovečkog Osvita. Proljetni dio prošle sezone Molvarci su odradili odlično, a mogu li u istom ritmu krenuti u novu sezonu vidjet ćemo nakon nedjeljne utakmice u kojoj će ugostiti Fugaplast.

U ostalim susretima imbriovečki Borac igrat će protiv Tomislava iz Žabna, u Kloštru će igrati Mladost i Prekodravac, a Bratstvo će u Kunovcu biti domaćin momčadi novigradske Drave.

Sve utakmice prvog kola Prve lige igrat će se s početkom u 17 sati i 30 minuta.

RASPORED 1. KOLA PRVE ŽNL:

20.08.2016., SUBOTA (17:30)
Kalinovac: NK Kalinovac – NK Sloga Koprivnički Ivanec
Legrad: NK Graničar – NK Panonija Peteranec

21.08.2016., NEDJELJA (17:30)
Molve: NK Mladost – NK Fugaplast Gola
Drnje: NK Tomislav – NK Osvit Đelekovec
Kunovec: NK Bratstvo – NK Drava (NP)
Kloštar Podravski: NK Mladost – NK Prekodravac Ždala
Imbriovec: NK Borac – NK Tomislav (SIŽ)

2. ŽNL

Ove nedjelje počinje i nova sezona Druge županijske nogometne lige. Dugo se odlučivalo tko će ispasti, a tko ostati u drugom rangu. Na kraju su u ligu ušle momčadi Prugovca i Gornje Rijeke, a ispao je Polet iz Glogovnice.

Nakon što je prošle godine drnjanski Tomislav “prošetao” ligom, ove sezone izrazitog favorita za sam vrh nema. Među najistaknutijim pretendentima za Prvu ligu najvjerojatnije će biti Tehnika i Ferdinandovac, a iz sjene će svoju priliku vrebati Starigrad, Reka i Miklinovec.

Prva utakmica prvog kola igrat će se sat vremena prije ostalih. U 16 sati i 30 minuta u Mokricama Miholečkim igrat će Hrvatski bojovnik i Miklinovec. Sve ostale utakmice na rasporedu su u 17 sati i 30 minuta. Tehnika će na umjetnoj travi Gradskog stadiona ugostiti novog drugoligaša Gornju Rijeku, a Ferdinandovac će svoja prva tri boda u novoj sezoni loviti protiv Viktorije.

Hlebinska Lipa će na svom travnjaku ugostiti Starigrad. Reka će nakon dobre prošle sezone dobar start tražiti na svom travnjaku protiv Prugovca koji se nakon nekoliko sezona u Trećoj ligi ponovno vratio u drugoligaško društvo.

U ostalim susretima, bregovska Mladost na svom će travnjaku ugostiti herešinski Omladinac, a Mladost iz Sigeca domaćin će biti momčadi GOŠK-a.

Ponovimo, sve utakmice igraju se nedjelju. U Mokricama Miholečkim susret je na rasporedu u 16 sati i 30 minuta, a svi ostali igraju se s početkom u 17 sati i 30 minuta.

RASPORED 1. KOLO DRUGE ŽNL:

20.08.2016., NEDJELJA (16:30)
Mokrice Miholečke: NK Hrvatski bojovnik – NK Miklinovec

20.08.2016., NEDJELJA (17:30)
Ferdinandovac: NK Ferdinandovac – NK Viktorija Vojakovac
Koprivnički Bregi: NK Mladost (KB) – NK Omladinac Herešin
Hlebine: NK Lipa – NK Starigrad
Reka: NK Reka – NK Prugovac
Koprivnica: NK Tehnika – NK Gornja Rijeka
Sigetec: NK Mladost (S) – NK GOŠK Gotalovo

zatvori